Wat is iDEAL?
Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden.

iDEAL Demo
Benieuwd hoe dat nou eigenlijk werkt, betalen met iDEAL? Aan de hand van deze demo laten we u stap voor stap zien hoe de betaling plaatsvindt. Van winkelwagentje tot en met betaalbevestiging. U zult snel merken dat het allemaal heel eenvoudig is!

Klik hier om de demo te starten

Wat zijn de voordelen van iDEAL?
iDEAL biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden:

• iDEAL is net zo vertrouwd, veilig en gemakkelijk als internetbankieren
• iDEAL wordt ondersteund door de grote Nederlandse banken
• Toegang tot internetbankieren van een van de deelnemende banken is voldoende om gebruik te kunnen maken van iDEAL
• Controle en overzicht op de betaling
• Uw bestelling wordt direct verwerkt, de levertijd is daarom korter

Hoe werkt iDEAL?
U plaatst een bestelling op
www.vemakas.nl. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met iDEAL wilt betalen. Klik dan op de iDEAL-betaalknop en selecteer uw bank. Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en Vemakas wordt geďnformeerd dat de bestelling is betaald.

Voor wie is iDEAL?
Met iDEAL kunnen zowel zakelijke als particuliere transacties worden afgerekend, waarbij veiligheid en gemak randvoorwaarden zijn. U kunt iDEAL gebruiken als u internetbankiert bij ABN-AMRO, Postbank, Rabobank, Fortis of SNS Bank.

Kan ik een iDEAL betaling terugdraaien?
Een betaling met iDEAL is na de uitvoering net als een betaling via Internetbankieren onherroepelijk en kan niet meer worden teruggedraaid.